ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης

Σας καλωσορίζουμε στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, όπου θα χτυπάει 12 με 20 Απριλίου  η καρδιά του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης.

«ὅπου γὰρ ἅμιλλα, ἐνταῦθα καὶ νίκη ἔστιν»

Διαλέξαμε αυτό το απόφθεγμα του Αριστοτέλη ως έμβλημα της φετινής διοργάνωσης, αυτής της μεγάλης γιορτής της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού, επειδή  μαθητές και μαθήτριες από όλες τις Ηπείρους θα συναντηθούν για να συναγωνισθούν με άμιλλα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, να συνδιεκδικήσουν την νίκη και όχι την εφήμερη δόξα ή τα οικονομικά οφέλη. Επειδή με την άμιλλα αναπτύσσεται γενικά ο πολιτισμός.

Είναι ακριβώς μέσα από την Εκπαίδευση και τον Αθλητισμό που οι μαθητές γίνονται φορείς του πολιτισμού και η ελπίδα του κόσμου μας για ένα καλύτερο μέλλον

Γιώργος Τερζάκης – Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Περιφέρεια Κρήτης

Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, διεθνούς εμβέλειας, διοργανώνεται το 2019 στην Κρήτη. Μια διοργάνωση που θα στρέψει τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού στο νησί μας, καθώς το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον χώρο του σχολικού αθλητισμού.

Με τη συμμετοχή νέων αθλητών από όλον τον κόσμο, η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση αναβαθμίζει την Κρήτη στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Η Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια διεκδίκησης των αγώνων και συμμετέχει ενεργά στην άρτια και άριστη προετοιμασία τους.

Με ιδιαίτερη χαρά αναμένουμε στην Κρήτη τους συμμετέχοντες αθλητές με τους προπονητές και τους συνοδούς τους.

Σταύρος Αρναουτάκης – Περιφερειάρχης Κρήτης

Δήμος Ηρακλείου

Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου. Με τα επιτυχημένα προγράμματα που υλοποιούμε, επιδιώκουμε και κατορθώνουμε να φέρνουμε τα παιδιά από νωρίς σε επαφή με τα πολλά και σημαντικά οφέλη της άθλησης.

Το 25ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, δεν αποτελεί μια ακόμα από τις πολλές διεθνείς διοργανώσεις που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Δήμου Ηρακλείου. Αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληθεί ο σχολικός αθλητισμός και να κερδίσει ακόμα περισσότερους θαυμαστές ανάμεσα στους μαθητές και των δικών μας σχολείων.

Και σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνει, ότι το Ηράκλειο, χάρις στην προσπάθεια των ανθρώπων της Ανάπτυξης Αθλητισμού και την συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, αποτελεί πλέον την αθλητική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας.

Ευχαριστώ όσους δούλεψαν και θα δουλέψουν για την βέβαιη επιτυχία και αυτής της διοργάνωσης και εύχομαι στους συμμετέχοντες, πρωτίστως, να το διασκεδάσουν.

Βασίλης Λαμπρινός – Δήμαρχος Ηρακλείου

Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων

Είναι γνωστό ότι ο αθλητισμός αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα της σύγχρονης ζωής. Ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας ενδιαφέρεται για τις αθλητικές δραστηριότητες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ειδικά σε ότι αφορά τη νεολαία, είναι δεδομένο ότι η ενασχόληση με τα αθλήματα μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να εκδηλωθεί ευγενής άμιλλα και να μεταδοθούν οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, της υγιούς σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης και της συλλογικής δράσης.

Θεωρούμε ότι το 25ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης είναι μια ιδανική ευκαιρία για να αποδειχθούν στην πράξη οι ευεργετικές συνέπειες του αθλητισμού. Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή που η διοργάνωση αυτή διεξάγεται φέτος στον τόπο μας.

Ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων υποστηρίζει τη σπουδαία αυτή διοργάνωση. Ως δήμαρχος καλωσορίζω τους αθλητές και τις αθλήτριες στην Κρήτη και εύχομαι καλή διαμονή σε όλες τις ομάδες.

Εμμανουήλ Κοκοσάλης – Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσιών

Δήμος Χερσονήσου

Με πολλή χαρά καλωσορίζουμε μια μεγάλη αθλητική γιορτή, μια ξεχωριστή διοργάνωση, όπου πρωταγωνιστές είναι νέα παιδιά από όλο τον κόσμο. Μια τέτοιας εμβέλειας διεθνή διοργάνωση, το 25ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε το αθλητικό ιδεώδες και τις πανανθρώπινες αξίες που ο αθλητισμός προάγει, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό στην ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, αξίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία του τόπου μας.

Συμμετέχουμε έμπρακτα σε δράσεις που προωθούν την καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης, συμβάλλουν στην ειρηνική συνύπαρξη και στην επικοινωνία των λαών και λειτουργούν διαδραστικά στη διαπαιδαγώγηση των πολιτών, ειδικά όταν «πομποί» και αποδέκτες είναι μαθητές δημοτικού, η μοναδική μας ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο.

Άλλωστε, σε μια από τις πλέον φιλόξενες γωνιές της γης, τιμούμε την κληρονομιά μας και αναδεικνύουμε ακόμα μια φορά τις διαχρονικές αξίες που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό: αγωνιστικότητα, ήθος, σεβασμός για το συνάνθρωπο, εκεχειρία.

Σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης ενθαρρύνουμε την δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας και ευχόμαστε στους μικρούς αθλητές και σε όλες τις ομάδες καλούς αγώνες. Θα είμαστε δίπλα τους.

Γιάννης Μαστοράκης – Δήμαρχος Χερσονήσου